Otthon maradok, nyelvet tanulok! - Ingyenes online nyelvtanulási lehetőségek 2: ANGOL NYELV

Az alábbi összeállításunkban olyan jól használható, ingyenesen elérhető tartalmakat ajánlunk, melyekkel hatékonyan fejleszthetjük nyelvtudásunkat. Online tanfolyamok, kurzusok és más digitális segédanyagok közül szemezgettünk, a mai alkalommal az angol nyelv tanulói számára.


Fotó: Artem Beliaikin / Pexels

1. Angolozz.hu
Az Angolozz.hu csapata a koronavírus járvány ideje alatt minden online termékét ingyenesen elérhetővé tette regisztrált felhasználói számára. Módszereik segítségével hatékonyan és önállóan tanulható az angol nyelv. A Középfokú tesztbank-ban például 2000 szócikk gyűjtése található "1000 darab tesztkérdéséből és a leggyakoribb angol szavak listájából, amelyeket különleges szókincsfejlesztő rendszerünk segítségével tanulhatsz meg", de az Állásinterjú tréning is hasznos lehet a sikeres angol nyelvű állásinterjúra. "Interaktív anyagaink segítségével nem csak a szükséges nyelvtani fordulatokat és a speciális szakkifejezéseket sajátíthatod el, hanem az interjú pszichológiájára is felkészítünk." - írják a készítők.

2. E-egyetem.hu ingyenes angol nyelvleckéi
Ingyenes videós és hangos leckékből szemezhetünk az oldalon, kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt ajánljuk ezt a felületet

3. Online Angol - Tanulj velünk kényelmesen otthon!
Angol kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt jól használható az oldal, ahol 20, ingyenesen hozzáférhető leckén keresztül tanulhatjuk a nyelvet kényelmesen, otthonról. "A nyelvleckék teljesen kezdő szinttől vezetnek be téged az angol nyelv rejtelmeibe. A leckékben egyszerű magyarázatok és sok-sok online angol feladat vár, amelyek azonnali segítséget adnak, hogy korrigálhasd a hibáidat. Különböző nyelvtani játékok is segítik a jobb megértést - írják weboldalukon.

4. Speak Nyelviskola
Az online nyelviskola most egy ingyenes online angol szintfelméréssel + személyre szabott telefonos nyelvtanulási tanácsadás felajánlásával szeretné segíteni a veszélyhelyzet átvészelését, melyhez ráadásul azonnal letölthető ajándék e-bookot is jár. 

+ 1 app: Xeropan
Szórakoztató tanulást ígér a hazai fejlesztésű Xeropan nyelvtanító app, s be is váltja reményeinket: interaktív feladatokkal, mindennapi témákról tanulhatunk az alkalmazás segítsével, amely nem hiába nyert díjat néhány évvel ezelőtt, az Appra Magyar versenyen. Számos jó visszhangot kapott az alkalmazás, sokak szerint a pár éve még óriási sikert aratott Duolingo-t is lekörözte: "Pár éve óriási sikert aratott a Doulingo nevű app, melyben lépésenként haladunk az egyre bonyolultabb nyelvtani szerkezetek megismerése felé. Eközben pontokat gyűjtünk, versenyzünk a barátainkkal, hogy ki halad gyorsabban. A Duolingo módszere azonban önmagában kevés, mert nem kapunk részletes elméleti hátteret arról, hogy milyen nyelvtani formulákat tanulunk éppen. A hazai fejlesztésű Xeropan nyelvtanító appban (iOSAndroid), amely a tavalyi Appra Magyar versenyen díjat nyert, mindez megtalálható. Az ebben összeállított ingyenes nyelvleckék egyáltalán nem hasonlítanak a Duolingóra, nem teszteket kell egymás után ledarálni, hanem változatos szövegeket, videókat és hanganyagokat kapunk. A feldolgozott témák aktuálisak - az egyik tanuló elmondta, volt olyan hír, amit előbb látott a Xeropanban leckeként feldolgozva, mint hogy a magyar újságok megírták volna." - olvashatjuk az Index Tech rovatában (https://index.hu/tech/cellanaplo/2015/05/21/miert_olyan_nehez_megtanulni_egy_nyelvet/)

 

QP | Quality Placement
A hazai fejlesztésű Xeropan nyelvtanító appban (iOSAndroid), amely a tavalyi Appra Magyar versenyen díjat nyert, mindez megtalálható. Az ebben összeállított ingyenes nyelvleckék egyáltalán nem hasonlítanak a Duolingóra, nem teszteket kell egymás után ledarálni, hanem változatos szövegeket, videókat és hanganyagokat kapunk. A feldolgozott témák aktuálisak - az egyik tanuló elmondta, volt olyan hír, amit előbb látott a Xeropanban leckeként feldolgozva, mint hogy a magyar újságok megírták volna.
please do NOT follow this link