Mesék a #maradjotthon idejére 5. rész

"A Samsung és az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids együttműködésének köszönhetően március 20-tól egy hónapon keresztül több mint 400 mese vált letölthetővé a koronavírus miatt otthon lévő családok számára tanuláshoz és szórakozáshoz, Android és iOS készülékekre egyaránt."

A BOOKR Kids egy olyan alkalmazás, mely kifejezetten gyerekeknek kínál egy digitális könyvtárat. A tartalom nagy része már nyomtatásban megjelent mesekönyvek digitalizált változataiból áll, azonban ezeknek "alapvető eleme az animáció, a színészek, szinkronszínészek általi felolvasás (Szabó Győző, Hámori Gabi, Zsigmond Tamara, Györgyi Anna, stb.), a szövegkijelölés és a szórakoztató-fejlesztő játékok."

Ahhoz, hogy elérhetővé váljon számunkra ez a rengeteg mese, nem kell mást tennünk, mint letölteni okostelefonunkra vagy tabletünkre a BOOKR Kids alkalmazást a Play áruházból vagy az App Store-ból. (https://bookrkids.com/

Magam is letöltöttem az alkalmazást, hogy egy kicsit megismerkedhessek vele, mielőtt ajánlanám. A grafikája nekem nagyon tetszik: színes, ugyanakkor egyszerű.

Az alkalmazás kezelőfelülete is roppant egyszerű, így a gyerekek is könnyűszerrel kezelésbe vehetik. Bár tapasztalataim azt mutatják, a XXI. században a gyerekek számos alkalommal sokkal jobban, ügyesebben kezelik ezeket az alkalmazásokat, mint például jómagam vagy más felnőttek.  

A legelején beállíthatjuk, milyen korosztály fogja nézni, hallgatni a mesekönyveket, az alkalmazás pedig ennek megfelelően ajánl különböző témakörökben a mesetárból (pl.: klasszikus, modern, állatmesék, mesék tanuláshoz, mesék elalváshoz, újdonságok, illetve angol nyelvű mesék).

Szerintem már maga az alkalmazás is szuper ötlet és bár csak egy hónapig lesz ingyenesen elérhető a több mint 400 mese, ha megszeretjük, hasznosnak találjuk, viszonylag olcsón elő is fizethetünk használatára.

Nemcsak a szülőknek lehet hasznos ez az alkalmazás gyermekeik lefoglalásában, hanem a pedagógusok is bele tudják építeni az online oktatásba, hiszen számos kötelező olvasmány is fellelhető a repertoárban. 

"A Mesetárban március 25-től egy különleges mesével is találkozhatnak az olvasók, amely igyekszik a gyermekek számára is érthető módon segíteni a kialakult járványhelyzet kezelését. A kézmosás fontosságáról Dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője írt mesét, amelyet Czuder Tamás illusztrált. A mese egy hónapon túl is ingyenesen elérhető marad a Mesetár polcain, a további tartalmak pedig az ingyenes hónap után egy-, három-, és hat hónapos előfizetéssel érhetők el."

Az alábbi oldalon bővebb információ található az alkalmazásról: https://bookrkids.com/segitseg

 

Forrás: https://www.samsung.com/hu/news/local/samsung-bookr-kids/

Kép forrása: BOOKR Kids Facebook oldala (https://www.facebook.com/bookrkids/)

 

please do NOT follow this link