Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 8. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Andi számára egyértelműen a Harry Potter könyvek hozták meg az olvasás iránti szenvedélyt. Tizenegy éves korában kezdte el olvasni a sorozatot és már akkor tudatosult benne, hogy az olvasás egyértelmű hobbivá fogja kinőni magát számára. (Azért remélem, feltűnt, hogy Harry is tizenegy évesen kerül a Roxfortba, így Andi a szereplőkkel együtt nőtt fel. Ki tudja, talán titokban még Roxfortba is járt suliba. :)  )

A könyvek terén mindenevőnek tartja magát, de azért válogatós is, ugyanis vannak olyan témák, amiket kifejezetten kerülni szokott.

Már egy ideje követte külföldi videósok munkáit, amikor eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha ő is vlogolni kezdene? 2016. január 12-én töltötte fel első videóját a csatornára, majd három hónapot adott magának arra, hogy meglássa, mi sül ki majd ebből.

Azóta eltelt négy év és a kisebb szüneteket, bökkenőket leszámítva még mindig szívesen készíti a tartalmakat. Most éppen újjászületését éli csatornája, ugyanis vannak dolgok, amiket szeretne egy picit másképp csinálni majd.

Egyszer szervezett már közönségtalálkozót két vlogger társával, akik szintén könyves tartalmú csatornát vezetnek, de ezen kívül nem jellemző, hogy megkeresnék ilyesmi kéréssel. Azonban szeretné újraindítani IMHO – Inside my head Olvasókörét, ami egy online könyvklub.

Egy multinacionális vállalatnál dolgozik, adminisztratív munkát végez, így sajnálatára az olvasáshoz, a könyvekhez a munkája során nincs köze.

Szabadidejében a videójátékok rabolják el a lelkét, sokszor még az olvasás elől is. Mindig harcot folytat egymással a könyvmoly és a gamer énje, hogy ki kapja meg a szabadidőt. Nagy kedvencei a World of Tanks és az Assassin’s Creed játékok.

 

Andi kis könyves világa YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCvouQGXT4msBfCr_RTw-XMw

Andi kis könyves világa Facebook: https://www.facebook.com/andikiskonyvesvilaga/

Andi kis könyves világa Moly: https://moly.hu/tagok/ngie

please do NOT follow this link