Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 37. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

 

 

Judit számára a Harry Potter kötetekkel kezdődött minden. Hetedik osztályos volt, amikor Magyarországon megjelentek, és egyből a megjelenésükkor olvasta a könyveket. Nagyon sokat köszönhet Harry történetének. A gimnázium során a Harry Potter kötetek mellett a kötelező olvasmányokat olvasta, és inkább az egyetem alatt vált igazán könyvmollyá.

Eleinte romantikus műfajú könyveket olvasott inkább, de mára kedvencei közé tartoznak a thrillerek, az önéletrajzi művek, igaz történet alapján készült történetek, illetve az olyan regények, amikben van drámai szál.

Egy sorozat hatására kezdett el blogolni: nagyon megtetszett neki, ahogy a szereplő sokat pötyög a laptopján, bejegyzéseket ír, amire visszajelzéseket kap az online térben. Addig-addig gondolkozott ezen, mígnem úgy döntött, hogy 2012 szeptemberében elindította blogját.

A kezdet nem volt egyszerű számára, legalábbis a szerkesztést megtanulni, illetve egységesnek se mondaná a blog akkori kinézetét. Véleménye szerint meglehetősen impulzusra épült a kinézete eleinte, minden bejegyzés más színű volt, kissé kaotikusnak hatott. Aztán 4-5 éve úgy döntött, legyen szebb és letisztult. Ekkor kapta a jelenlegi lila színt, és az összhatás is sokkal szebb lett szerinte.

A blog eredeti neve Paint the Silence volt, amit egy dalból kölcsönzött, de amikor elkészült a letisztultabb formája a blognak, szeretett volna magyar nevet adni neki. Régóta szereti a pandákat, így arra gondolt, miért ne lehetne Pandalány olvas a blog címe.

Az első kiadói együttműködése az Álomgyár Kiadóval történt, ugyanis az egyik szerző kereste fel egy recenziós példánnyal kapcsolatban. Addig fogalma sem volt arról, hogy ilyesmi létezik. A kapcsolat azóta is fennáll a kiadóval, valamint fél éve részese a Blogturné Klubnak is, ami által még több kiadóval állhat kapcsolatban.

Judit 2,5 éve költözött fel Budapestre, ahol szerviz értékesítési asszisztensként dolgozik egy cégnél (számlázás, beszerzés, adminisztráció, árajánlatok). Mellette az olvasás-blogolás abszolút hobbi és kikapcsolja.

Szabadidejét a barátaival és a családjával tölti, valamint nagyon szeret filmeket, sorozatokat nézni. Sokszor vesz részt irodalmi, könyves programokon is (pl.: Könyvhét, Könyvfesztivál, Margó Fesztivál), illetve rendszeresen fut.

 

Pandalány olvas blog: http://pandalanyolvas.blogspot.com/

Pandalány olvas Facebook oldal: https://www.facebook.com/pandalanyolvas/

Pandalány a Molyon: https://moly.hu/tagok/pandalany

please do NOT follow this link