Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 37. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Fanni – édesanyjának köszönhetően – már egészen kis korától kezdve szeret olvasni. Bár néha azért néhány kötelező olvasmány elvette a kedvét tőle. Az igazi áttörést számára a könyvmolyság terén, amikor 2017 nyarán egy könyvtárban dolgozott. Nagyon meghatározó élmény volt számára.

Eleinte nagyon válogatós volt a könyvek műfaját illetően, ugyanis csak romantikus könyveket volt hajlandó olvasni. Manapság azonban már szeret más műfajokba is belekóstolni.

Barátai sokszor kértek tőle tanácsot, hogy mit olvassanak, Fanni pedig ezáltal rájött, hogy szereti megosztani másokkal olvasmányélményeit, véleményét. Ezért saját szórakoztatására elindított egy blogot 2018 októberében.

Volt néhány technikai dolog, ami nem ment számára egyszerűen a kezdetekben, azonban néhány blogger szívesen felajánlotta segítségét. Fanni egy kicsit tartott attól, hogy senkit sem fognak érdekelni írásai, de próbált pozitívan állni a dolgokhoz, ez pedig átlendítette félelmein.

A blog nevének (Fanni’s Library) keletkezése semmi különleges történethez nem köthető, Fanni csupán leírt néhány nevet, ami szóba jöhetett és ez tetszett meg neki a legjobban.

Fanni tavaly óta Blogturné Klub tag, így lehetősége van a legtöbb kiadóval együttműködni. Emellett ritkán egyéni recenziót is szokott kérni, ha egy nagyon vágyott könyvről van szó.

Fanni hétköznapjait eddig az iskolapadban töltötte, ugyanis most ballagott egy öt évfolyamos nyelvi tagozatos gimnáziumból. Most pedig tűkön ülve várja, felveszik-e valamelyik általa megjelölt budapesti egyetem magyar szakára. Ha ez esetleg nem sikerülne, van B-terve is: fotózást szeretne tanulni. Ezúton is drukkolunk neki, hogy sikerüljön!

Fanninak az olvasáson és az íráson kívül nagy szenvedélye a fotózás. A karantén alatt pedig elkezdett sütni is – habár állítása szerint nem egy konyhatündér -, illetve sok időt tölt a barátaival és a családjával is. Mondhatni mindig feltalálja magát valamivel.

 

Fanni’s Library Blog: http://fannislibrary.blogspot.com/

Fanni’s Library Instagram oldal: https://www.instagram.com/fannislibrary/

Fanni’s Library a Molyon: https://moly.hu/tagok/csfannie

please do NOT follow this link