Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 34. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Niki már kiskora óta szeret olvasni, szeret elmerülni a képzelet világában. Nem nagyon szeretett barátkozni régen, mert félt, hogy túl nagy elvárásokat támasztanak felé az emberek, így a könyvek világába menekült, ahol megtalálta a helyét. Azóta pedig szeret olykor-olykor visszautazni a képzelet világába és új embereket, új történeteket megismerni.

Olvasmányainak témáját leginkább hangulata határozza meg. Tavasszal és nyáron jobban szeret elmerülni a romantikus, kalandosabb regényekben, ősszel a fantasy témában, míg télen imád egy hátborzongató krimi, thriller regény társaságában begubózni a takaró melegébe. Az erotikus témájú köteteket igyekszik ritkán leemelni a polcról, de ha megragadja a borítója vagy a fülszövege, a túlfűtött szenvedélyes részeket átugorva azért elolvassa.

Blogját 2017-ben indította el a korábban már bemutatott Kitablar blog hatására. Niki Imád könyvekről beszélgetni másokkal. Azonban a közvetlen környezete nem rajong annyira a regényekért, mint ő. Éppen ezért úgy gondolta, ha egy online felületen leírja véleményét, akkor sikerül olyan emberekkel kapcsolatba kerülnie, akik hasonló szenvedéllyel rendelkeznek. Így is lett. Azóta rengeteg új barátra tett szert, és komoly kapcsolatot ápol könyvmolyokkal és írókkal egyaránt.

A blogolás kezdetén sok tanácsot kapott más bloggerektől, amiért azóta is nagyon hálás nekik. Eleinte nehézkesen ment számára egy-egy értékelés megírása, nehezen jöttek a szavak. Ahhoz, hogy fejlődjön, más blogokat olvasott rendületlenül. Arra azonban figyelt, nehogy akaratlanul is tartalmat vegyen át tőlük. Mára már saját stílusa is kialakult és nem okoz nehézséget neki az értékelések választékos megírása. Fejlődnie kellett a marketing és a képszerkesztés terén is, hogy minél érdekesebb tartalmat tudjon nyújtani olvasóinak.

A névválasztás nagyon nehéz volt számára. Szeretett volna valami egyedit, de mégse bonyolultat. Addig-addig törte a fejét, míg belefáradt. Úgy gondolta, egyszerűbb, ha a saját nevét adja blogjának. Így az emberek talán jobban megtalálják, és könnyebben megismerhetik. Ugyanis fontosnak tartja, hogy olykor a blog mögül kilépve a privát fiókjával is kommunikáljon az olvasóival. Ezáltal pedig sokkal közvetlenebb viszonyt tud velük kialakítani.

Niki együttműködik kiadókkal és szerzőkkel egyaránt. Igyekszik nyitott lenni a kiadók és szerzők által ajánlott könyvekre, ám ha nem az ő stílusa a könyv, akkor nem vállalja el az elolvasását. Azt vallja, hogy ha neki nem tetszik egy könyv, nem azt jelenti, hogy rossz, csak nem jó pillanatban találta meg.

Hétköznapjai többségében marketing tevékenységet folytat. Íróknak segít a könyveik reklámozásában, egy-egy kampány levezénylésében. Ebből kifolyólag hamarosan szeretne elvégezni egy marketing mesterképzést, ahol magasabb szintre tudja emelni a tudását, hogy később talán egy kiadónál vagy egy könyvesboltnál tudjon elhelyezkedni.

Amikor nem olvas a szabadidejében, akkor sorozatokat néz. Imád olyan sorozatokat megnézni, melyek könyvön, képregényen alapulnak. Ennek köszönhetően kezdett el nyitni a képregények világa felé, ám még csak az ismerkedés fázisában áll velük. Emellett pedig igyekszik mostanában a mozgást is rendszeressé tenni az életében. Ugyanis azt figyelte meg, hogy a mozgásnak köszönhetően sokkal jobban kitisztul az elméje, így gyorsabban halad az olvasással és a könyvajánlókat is sokkal könnyedebben tudja megfogalmazni.

 

Nikii Könyvblog: http://nikiikonyvblog.blogspot.com/

Nikii Könyvblog Facebook oldal: https://www.facebook.com/NikiiBlog/

 

please do NOT follow this link