Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 32. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

 

 

Klodette anyai nagymamája és édesapja mindig is szerettek olvasni és már kiskorától kezdve az olvasás szeretetére nevelték őt is. Mindkettejüknek sok könyve van otthon, így nem is volt kérdés, hogy Klodette is megszereti az olvasást.

A könyvek műfaját illetően leginkább a fantasy, romantikus és erotikus témájú könyveket szereti, illetve a krimiket. A horror műfaj viszont egyenesen taszítja, így azzal nem igazán kísérletezik.

Írni mindig is szeretett, így jött számára az ötlet, hogy blogot indítson és könyves élményeiről írjon. Korábban próbálkozott már egy Alkonyatos bloggal, melyet 2009-ben indított, de jelenlegi blogját 2017 óta vezeti. Eleinte nem volt konkrét célja a blogolással, csak saját szórakozására írt és a moly.hu oldalon osztotta meg értékeléseit másokkal. Onnan viszont szépen érkeztek vissza hozzá a pozitív visszajelzések.

Blogjának nevét a saját nevéből merítette: Klodette a Klaudia francia megfelelője, a világa pedig már adta magát, mert nem csupán könyvekről ír blogján, hanem saját magáról, hobbijairól, állatairól, filmekről és sorozatokról is.

Ha adódna lehetősége közönségtalálkozón megismerkedni követőivel, olvasóival, boldogan vállalná a dolgot.

Klodette jelenleg a Szegedi Tudományegyetem levelezős hallgatója, informatikus könyvtárosnak tanul és szeptember óta a helyi könyvtárban (ahol él) dolgozik.

Az olvasás mellett szívesen jár moziba, sorozatokat néz és kézműveskedik (főleg Scrapbook, Pocket Letters), valamint hatalmas Cluedo és Stranger Things rajongó is.

 

Klodette világa blog: https://klodettevilaga.blogspot.com/

Klodette a Moly.hu oldalon: https://moly.hu/tagok/klodette

please do NOT follow this link