Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 29. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Borkát már gyermekkora óta vonzza a könyvek világa. Úgy érzi, ez leginkább a nagyszüleinek és a szűk baráti körében lévő könyvmolyoknak köszönhető.

Kedvenc műfajai a sci-fi, a thriller és a fantasy. Bár olvasmányai nagyobb részét ezek a kötetek teszik ki, szívesen elolvas bármit, ami felkelti az érdeklődését, legyen az akár romantikus műfajú vagy éppen verseskötet.

Borka évekig csak tervezgette a vlogolást, de nem volt bátorsága elkezdeni. Mindig is visszahúzódó lány volt, és kényelmetlennek találta a kamera előtti szereplést. Szerencsére a családja és a barátai nagyon támogatóak voltak, így belevágott az álma megvalósításába. Azóta már csak nevet, mennyire túlaggódott egy ilyen egyszerű dolgot, és már otthonosan érzi magát a kamera előtt.  Szeretné megragadni az alkalmat, hogy arra buzdítsa a hezitáló fiúkat és lányokat, hogy ne féljenek elkezdeni a blogolást/vlogolást. Ez egy rendkívül inspiráló és kreatív időtöltés, és mindenképp a javukra fog válni.

Azért szeretett volna könyves videókat készíteni, mert meg akart ismerkedni könyvmolyokkal és szüksége volt egy platformra, ahol könyvekről, olvasmányélményeiről beszélgethet.

2019 februárjában került fel az első videó csatornájára, de csak júniustól használja aktívan a platformot. Eleinte félt a visszajelzésektől, ezért csak két-három videót posztolt az első pár hónapban.

Borka csatornájának neve a BorkaReads becenevéből és az olvasás szóból származik. Először a csatorna neve csak Borka volt, de amikor Instagram profilt szeretett volna létrehozni, ez a név már foglalt volt. Ekkor ötlött fel benne, miért is ne csaphatná mellé a „read” (olvas) szót. Ezután már a YouTube-on is ezt használta.

Ha adódna rá lehetősége, szívesen találkozna nézőivel. Szeretett volna szervezni egy közönségtalálkozót a Könyvfesztiválon, de sajnos a rendezvény elmaradt, így vár a következő alkalomra, amikor megismerkedhet követőivel.

Borka jelenleg a Debreceni Egyetem tanulója. Májusban zárta az első évét Anglisztikán. Angol és amerikai történelmet, irodalmat, kultúrát és nyelvet tanul. Szeptembertől szeretne fordítást is tanulni, és a jövőben szívesen dolgozna fordítóként egy kiadónak.

Szabadidejében szívesen készít képeket könyvekről, vagy nézi a kedvenc sorozatai egyikét. A képek készítésének folyamatát nagyon élvezi, és mindig örömmel tölti el, ha egy kiadó megosztja a képét. Emellett szeret írni, jelenleg egy ifjúsági fantasyn dolgozik. Sok időt tölt a természetben, érdekli az állatvilág, a botanika, és a paleontológia is.

 

BorkaReads YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtdHkqebpxkqYJZI9zUaLMg

BorkaReads Facebook: https://www.facebook.com/borkareads/

BorkaReads Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/3470466992995220/

BorkaReads Instagram: https://www.instagram.com/borkareads/

BorkaReads Moly: https://moly.hu/tagok/borkareads

please do NOT follow this link