Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 26. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Niitaabellnek már gyerekkorában az élete szerves részévé vált az olvasás. Tíz éves korában elvesztette édesanyját, ami hatalmas viharokat okozott benne, s amit nem igazán tudott feldolgozni. Sokáig csak a táncnak élt, hátha ezzel sikerül csillapítania a fájdalmát, de ez nem bizonyult elégnek. Pótanyukája egyik nap a kezébe nyomta Danielle Steel A cár balerinája című kötetét, mely teljesen magával ragadta, s csillapította a benne dúló viharokat. Ezután sorba kérte az újabb és újabb könyveket, s ekkor jött rá igazán, hogy egy-egy történetnek mekkora ereje, hatása is van.

A könyvek műfaját illetően eleinte leginkább a romantikus, fantasy, ifjúsági könyvek terén mozgott, már azonban igyekszik bővíteni és komfortzónáján kívül eső köteteket is olvasni. A horror és az ezoterikus kategórián kívül bármit szívesen a kezébe vesz. A legnagyobb meglepetést számára a kortárs világirodalom okozta. Nem gondolta, hogy ilyen csodálatos műveket és életutakat ismerhet meg olvasásuk közben.

2016. november 8-án indította útnak blogját Csingiling és a Könyvzug néven. Ezt a nevet azért adta a blognak, mert gyerekkorában a Pán Péter tündérje után kapta becenevét. Ugyanakkor ez az elnevezés hamar kétségeket okozott Niitaabellben, így barátai segítségét kérte. Hosszas gondolkodás után egy barátnője, Évi adta neki az ötletet, hogy mi lenne, ha az akkori becenevét (Niitaa) és a kis tündért (Tinkerbell) valahogy összekapcsolnák, s így született meg a blog új neve: Niitaabell világa.

Niitaabell szerette volna leírni gondolatait bizonyos dolgokról, olvasmányélményeit, megosztani másokkal, ezzel is népszerűsítve egy számára oly fontos dolgot: az olvasást. Bár mindig boldogsággal töltötte el, ha mások is nézegették az oldalt, nem az volt a legfontosabb számára, hogy százak kövessék írásait. Nem függött rá a számokra, nem nézegette megszállottan, kik, mikor és mi alapján találtak rá az írásaira. Bár ezáltal egy lassabb növekedési fázison ment keresztül, egy percig sem bánja, hogy így alakult, mert így az egész folyamat megmaradhatott a valódi funkciójánál és ő is maximálisan megélhette az alkotás örömét.

Több kiadóval is jó kapcsolatot ápol, s inkább a kiadók találtak rá, de volt, hogy Niitaabell is felkeresett kiadókat. Úgy véli, teljesen mindegy, hogy a kiadó keresi meg a bloggert vagy fordítva mindaddig, amíg mindkét fél a megfelelő elvekkel dolgozik.

A közönségtalálkozó ötlete csak kérdésemen elgondolkozva merült fel benne, s úgy gondolja, szívesen találkozna és ismerkedne meg olvasóival akár egy csésze teát kortyolgatva.

Niitaabell jelenleg egy nagyobb cégnél dolgozik ügyintézőként. Saját ügyfélkörrel rendelkezik, akikkel aktívan tartja a kapcsolatot, valamint az energiagazdasággal kapcsolatos kérdéseiket és kéréseiket kezeli.

Szabadidejüket szeretik párjával együtt a szabadban tölteni. Szeretnek kirándulni, túrázni, kerékpározni. Tavaly például teljesítették a Veszprém megyei Vártúrát is. Ha lehetőségük adódik, íjászkodnak is. A különböző sportok mellett szeretik barátaikkal együtt múlatni az időt. Sokszor csapnak társasjáték partikat, amik igazán feltöltik energiával Niitaabellt. Valamint nemrég elkezdett foglalkozni a quilling művészetével is. Egyelőre tanulja a technikákat, hogy meg tudja valósítani a fejében létrejött ötleteket.

 

Niitaabell világa blog: https://www.niitaabellvilaga.hu/

Niitaabell világa Facebook: https://www.facebook.com/niitaabell/

Niitaabell világa Instagram: https://www.instagram.com/niitaabellvilaga/

please do NOT follow this link