Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 24. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Zsófit Anna Sewell: Fekete Szépség című könyve sodorta bele az olvasás világába. Gyerekkorában nagyon szerette a lovakat, ez a kötet pedig lovakról szólt, így mindenképpen azt érezte, el kell olvasnia. Ez volt az első olyan könyves élménye, amin rengeteget sírt és képtelen volt megérteni az emberek viselkedését.

Szívesen olvas bármilyen műfajú könyveket, kivétel az erotikus és romantikus témájúakat.

Zsófi szerette volna lekötni magát, elterelni a figyelmét, s így jött az ötlet, hogy miért is ne írhatná le véleményét, olvasmányélményeit egy blog formájában?

Hétköznapjait munkával tölti, melyet otthonról végez. Párja ingatlanügynök, ő pedig a munkához tartozó háttérmunkát végzi. Emellett angolul tanul és folyamatosan jelentkezik olyan online kurzusokra, melyeken minél többet tudhat meg az írás rejtelmeiről.

Szabadidejében szeret filmeket és sorozatokat nézni.

 

Beát gyerekként nem igazán kötötték le a könyvek. Legelső önállóan olvasott könyvei a PonyClub kötetei voltak. Ő is nagyon szerette a lovakról szóló történeteket, akárcsak Zsófi, így nem is csoda, hogy egymásra találtak. Úgy emlékszik, az általános iskola felső tagozatában kezdett el gyakrabban olvasni, s ekkor érte el az olvasás iránti szenvedély is, hiszen gyakori látogatója lett az iskolai könyvtárnak is.

Nem igazán kedveli a sci-fi, a fantasy, a horror vagy éppenséggel a történelmi regények nagyrészét, de szívesen csöppen bele egy-egy erotikus, romantikus, thriller vagy akár krimi történetbe.

Amíg nem ismerkedtek össze Zsófival addig eszébe sem jutott, hogy blogolásba kezdett. Olvasott ugyan blogokat és ez kedvelt tevékenység volt számára, mégsem gondolta úgy, hogy neki írnia kellene. Azonban Zsófi írásra csábította és ezért azóta is hálás neki.

Bea jelenleg egy irodaházban dolgozik, ahol leginkább a pénzügyi részleg feladatait látja el. Most éppen nem tanul, de mindenképpen szeretne még.

Szabadidejében nagyon szeret sétálni, vagy csak éppen bámulni a tévét, miközben agyban teljesen máshol jár. Na és persze gondolkozik azon, mi legyen a következő olvasmánya.

A blogot 2017-ben indították útjára. Zsófinak kezdetben csupán a figyelemelterelésről szólt az egész, de aztán egyre inkább kezdték érdekelni azok a dolgok is, amik az egész mögött lakoznak (írók, kiadók, háttérmunka). Bea pedig úgy fogott neki az egésznek, hogy milyen szuper időtöltés lesz. Eleinte nagyon kevés tapasztalattal rendelkezett az írás szempontjából. Nem figyelt a szóismétlésekre például, csupán szerette volna megosztani másokkal véleményét egy-egy olvasmányélményéről.

De végül ez a két lány mindent közösen épített fel: Facebook oldal, Instagram, Moly. Mára már el sem tudnák képzelni magukat a blogolás nélkül.

A blog nevének kitalálásához vicces történet fűződik: egyszerűen nem sikerült megfelelő nevet találniuk a blognak, amikor is Zsófi egyik barátja egy csoportos beszélgetésbe beírta, hogy „Ez már anarchia”. Zsófinak több sem kellett, azt gondolta, ez egy jel, s miután megbeszélte Beával, el is döntötték, hogy ezt használják fel a blog nevéhez. Kezdetben nehéz volt megbarátkozniuk vele, de mára már rájöttek, hogy teljesen illik rájuk.

Több kiadóval is együttműködnek, van, amelyikkel kezdetektől fogva, van, amelyikkel időközben megszűnt a kapcsolatuk és olyan is van, akivel időközben kapcsolódtak össze.

 

Anarchia könyvblog: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/

Anarchia könyvblog Facebook: https://www.facebook.com/anarchiakonyvblog/

Anarchia könyvblog Instagram: https://www.instagram.com/anarchia.konyvblog/

please do NOT follow this link