Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 2. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Sorozatunk második szereplője nem más, mint Dominika a Just A Bookish Soul YouTube csatorna vloggere.

Dominikát már gyermekkora óta körülvették a könyvek. Kisebb korában a tudományos, ismeretterjesztő könyveket bújta, míg ahogy egyre idősödött a történelmi regények váltak szenvedélyévé. Az olvasás szeretetével kapcsolatos áttörést igazán C. S. Lewis Narnia-sorozata hozta meg számára.

Magát „mindenevőnek” tarja a könyvek műfaji adottságait illetően, azonban szereti váltogatni a különböző témákat, műfajokat, mert hangulatolvasó lévén nem szeret leragadni egy témakörnél.

Az egész vlogolással kapcsolatos szerelme azzal indult, hogy 7-8 évvel ezelőtt külföldi videókat nézegetve rájött, hogy Magyarországon nincs kiforott, csak könyves tartalmakkal foglalkozó vlogos közösség. Ahogy azonban egyre több külföldi videót nézegetett, rájött, hogy szeretne ennek a közösségnek a tagjává válni.

 A vlogolást 2018. január 1-jén kezdte, mely előtt gondos előkészületeket végzett. Szerette volna, ha megfelelő eszközháttérrel rendelkezik a videózáshoz, illetve képezte magát más külföldi vloggerek videóit böngészve.

Visszahúzódó embernek tartja magát, ezért kicsit tartott attól, hogy vlogger legyen, ugyanakkor az olvasás és az irodalom iránti szeretete mégis hajtotta abban, hogy elkezdje. Szerencsére már első videóját pozitív vélemények követték, ez pedig csak adott még egy löketet számára, hogy ezzel kell foglalkoznia.

Kezdetben természetesen neki is adódtak nehézségei (kamerahasználat, videóvágás), azonban ezeket leküzdötte és a mai napig tervezetten, szervezetten végzi a videók elkészítését lelkes közönségének. Táblázatot vezet arról, mikor kerülnek fel a videók, illetve arról is, milyen ötletei vannak a későbbi videókat illetően.

Kiadókkal is együttműködik, akiket kezdetben ő keresett meg, azonban mára már számos kiadó is felkereste őt.

Kifejezetten közönségtalálkozója még nem volt, de nagyon szeretné megismerni azokat az embereket, akik követik videóit, illetve támogatják munkájában, ezért szeretne a jövőben erre lehetőséget biztosítani magának és követőinek.

Szabadidejében szeret utazni és kirándulni, nagyon szeret a természetben lenni. Ezen kívül szívesen néz filmeket, kosárlabda rajongóként pedig rendszeresen jár az Alba Fehérvár meccseire.

 

Dominika YouTube csatornája a Just A Bookish Soul az alábbi linken elérhető: https://www.youtube.com/channel/UC2HCnrIAPnnfDf_em8mXocA

Just A Bookish Soul Facebook oldal: https://www.facebook.com/justabookishsoul/

Just A Bookish Soul Instagram oldal: https://www.instagram.com/justabookishsoul/

Dominika Molyos elérhetősége: https://moly.hu/tagok/justabookishsoul 

 

 

please do NOT follow this link