Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 17. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Ági gyermekkora óta olvas. Először édesanyja olvasott fel neki meséket elalvás előtt, majd amikor már megtanult olvasni Ő is választhatott könyveket olvasásra. 13-14 évesen pedig már komolyabb könyveket célzott meg, mint a romantika és a krimi.

Szinte mindig hangulatának megfelelően olvas könyveket, így repertoárjában megtalálhatóak a romantikus-erotikus könyvek, a krimik, a horror és a pszichológiai-lélektani kötetek egyaránt.

Ági először 2016-ban egy személyes blogot indított el azzal a céllal, hogy megmutassa, hallássérültként is lehet blogot vezetni. A könyves blogját 2017-ben indította el és mai napig vezeti mindkét blogot. Blogjának elindítása előtt tájékozódott az interneten, van-e még más is, aki hallássérültként vezet blogot. Nem talált ilyen személyt, ezért úgy döntött, belevág. Akkor három hónapot adott magának, de azóta eltelt két és fél év és még mindig boldogan csinálja, és sokan olvassák, érdeklődnek blogja iránt.

Személyes blogjánál könnyen vette az akadályokat, hiszen csak arról kellett írnia, milyen hallássérültként élni, tapasztalni. A könyves blognál már más volt a helyzet. Senki sem mondta el neki, hogy kell kinéznie egy bejegyzésnek, ajánlónak vagy éppen a blognak. De a kezdeti nehézségek ellenére Ági egyik percét sem cserélné el másra, amit a blogolással töltött és tölt. Szeretett volna egy olyan blogot, ahol magyar szerzőkről és könyveikről készülnek ajánlók. A mai napig imádja, hogy írhat róluk, beszélgethet velük.

Együttműködik kiadókkal, szerzőkkel, s mindig öröm számára, ha segíthet bemutatni a magyar szerzőket olvasóinak. Van, amikor a szerzők keresik fel, hogy elolvasná-e egy-egy regényüket. Például nemrég jelent meg Huszár Ádám első regénye Amy címmel, amit szintén szívesen mutatott be Ági blogján.

Eleinte nem vállalt közönségtalálkozókat, mert nem mindig értette, mit mondanak neki. Tavaly volt utoljára a NewLine Kiadó író-olvasó találkozóján, a jelenlegi találkozók pedig járvány miatt elhalasztásra kerültek.

Hétköznapjait kézművesként dolgozva tölti: hat éve készít különböző egyedi neves karkötőket, horgol terítőket és kendőket.

Szabadidejében olvas, illetve szüleinek segít a bevásárlásban. Nemrég indított el egy ingyenes online könyves magazint Magyar Szerzők Könyvei Magazin címmel. A magazinnál más bloggerek is közreműködnek cikkeikkel.

 

Magyar Szerzők Könyvei Blog https://www.hungarybooks.hu/

Magyar Szerzők Könyvei Magazin Facebook oldala https://www.facebook.com/magyarszerzokkonyveimagazin/

Magyar Szerzők Könyvei Blog Instagram https://www.instagram.com/magyar_szerzok_konyvei_blog/?hl=hu

please do NOT follow this link