Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 15. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Viki nem szerette volna felfedni kilétét, ahogyan blogján sem teszi, mi pedig tiszteletben tartottuk kérését.

 

Vikinek gyerekkora óta jelen vannak a könyvek az életében édesanyja által, akit mindig olvasni látott és neki is sok mesét olvasott fel. Amikor pedig már Ő is tudott olvasni, édesanyja elvitte lakóhelyük kis könyvtárába, ahol azonnal beleszeretett a könyvek illatába és a könyvek által átélt élményekbe, s ez a szerelem azóta is töretlen.

A főbb zsánerei a romantikus és a fantasy könyvek. Romantikus lelkületű, így a könyvek világában is szüksége van a romantikus szálra, de nagyon szereti, ha egy írónak lehengerlő fantáziája van és ezáltal csodás világokba kalauzolja el.

Eleinte a Molyon osztotta meg másokkal véleményét az általa olvasott könyvekről, azonban sokak unszolására mégis blogolásba kezdett. Rájött, a blogon sokkal nagyobb felület áll a rendelkezésére, így annyit írhat, amennyit csak akar az adott kötetről. És ha ez még nem lenne elég bejegyzéseit megspékeli a saját maga által készített montázsokkal is.

2016 őszén indította el Könyvmánia néven blogját, amit azóta is lelkesen vezet. Kezdeti nehézségei neki is akadtak, azonban azt mondja, amint megismerik az oldalt, a szerzőt, kicsit ismertebbé válik a blog, egyre jobb és jobb lesz a dolog. Többször változtatott már a blog dizájnján, azonban úgy érzi kellett és teljes mértékben megérte ez a fáradtság, hogy elégedett legyen. Több kiadó és író is segíti munkáját recenziós példányokkal, melyekről szívesen ír bejegyzéseket blogjára.

Hétköznapjait egy autósiskolában tölti ügyintézőként és emellett levelező tagozaton végzi élelmiszermérnöki tanulmányait.

Szabadidejét mostanság főként tanulással és olvasással tölti, de emellett szeret sorozatokat is nézni. Kedvence például a Modern család, a jelenlegi helyzetben pedig van ideje végig pörgetni az évadokat.

 

Könyvmánia blog http://konyvmaniablog.blogspot.com/

Könyvmánia blog a Facebookon https://www.facebook.com/konyvmaniablog/

Könyvmánia blog az Instagramon https://www.instagram.com/konyvmaniablog/

please do NOT follow this link