Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 12. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

A képen Fati aktuális kedvence is látható.

 

Fatinak az anyukája olvasott fel kislány korában egy meseszép fehér tündéres könyvből. Mindig nagyon várta, hogy eljöjjön a meseolvasás ideje. Idővel ő maga kezdte el forgatni a könyvet és olvasni belőle. Egyik legkedvesebb emléke, hogy ebből a könyvből olvas fel édesanyjának. Csupán néhány évvel ezelőtt közölte vele édesanyja, hogy akkor még nem is tudott olvasni, ezért nem a sorokat olvasta, hanem a képekből kitalált történetet, Fatiban pedig egy világ omlott össze, amikor ezt megtudta. Azonban mégis úgy gondolja, ez segítette hozzá, hogy ma olvasni szerető felnőtt legyen.

Nagyon válogatós a könyvek terén, azonban jöhet neki bármi, amiben van romantika.

Éveken át blogolt, azonban szerette volna kipróbálni magát kamera előtt is, ezért is vágott bele a vlogolásba. Na meg azért is, mert azt vette észre, hogy a booktuberek között nem igazán van olyan, aki csupán romantikus vonalon olvas, ezért hiánypótlási célja is volt.

A vlogot kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt indította el. Az első videóit a régi albérletükben készítette egy szekrénysor előtt, ahol a könyvei laktak. Saját bevallása szerint nagyon izgult az első videónál. A családja meg is jegyezte neki, hogy olyan volt mintha felolvasna egy szöveget, mert nem nézett a kamerába. Természetesen ez nem így volt, csupán lámpalázas volt. Azóta persze figyel erre és már nem jelent problémát neki a kamerába nézni, de azt gondolja, mindig van hová fejlődni és fejleszteni magát.

Még blogos korából több kiadóval is együttműködött, jelenleg viszont csak a Kossuth Kiadóval áll együttműködésben, ugyanis kedvenc szerzője Kathryn Taylor műveit ők adják ki.

Mivel még nagyon friss a csatornája, közönségtalálkozón még nem töri a fejét, azonban amikor ellátogat nagyobb könyves eseményekre (Könyvfesztivál, Könyvhét) mindig felhívja követői figyelmét arra, hogy ott találkozhatnak vele, ha van kedvük hozzá.

Nemrég kezdett egy új munkahelyen: jelenleg egy postán dolgozik, amit nagyon élvez, még akkor is ha szinte kihaltak a tömegközlekedési eszközök.

Szabadidejében szeret rajzolni, sorozatot nézni a férjével, együtt olvasni a barátnőivel, illetve ilyenkor dolgozik a regényein is.

 

Fati Olvas YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCA_i17eZDu0jXt1gGS8v0DQ

Fati Olvas Instagram oldal : https://www.instagram.com/fati_olvas/

Fati Olvas Moly: https://moly.hu/tagok/fati_olvas

 

 

please do NOT follow this link