Könyvajánló - Gyógynövények kincsestára

 

A gyógynövények gazdag világát barangolhatjuk be a Gyógynövények kincsestára című könyv segítségével, melyben bőséges információt találunk a különböző gyógyhatású növények azonosításáról, gyógyászati, étkezési és kozmetikai felhasználásáról.

A könyv bevezetésében megismerhetjük a füvészkertek sajátosságait, bepillantást nyerhetünk az ősi kultúrák gyógynövény-felhasználási szokásaiba, valamint elsajátíthatjuk az olyan alapvető ismereteket, mint a növények gyűjtésének, szárításának, tárolásának és alkalmazásának módjait.

Az ezt követő fejezet betűrendben mutatja be mindazokat a növényeket, melyek nemcsak jótékony hatással rendelkeznek, de még a konyhában is felhasználhatók. Minden növénynél megtalálhatjuk a gyűjtés időszakát, az előfordulási helyüket, tulajdonságaikat, ezen kívül történetüket is megismerhetjük.

A könyv továbbá bevezet az általános egészségügyi problémák házi orvoslásának fortélyaiba, megtudhatjuk, egy-egy betegség leküzdéséhez milyen készítmények használatosak. Ezt követi A gyógynövények konyhai felhasználása című, utolsó fejezet, mely tulajdonképpen egy praktikus receptgyűjteményt jelent néhány különleges összetételű étel megismertetésével.

Gyógynövények kincsestára szép kivitelű, igényesen megszerkesztett, fotókkal és illusztrációkkal tarkított könyv, melynek megismerése után - ahogy azt a bevezetőben is olvashatjuk - "nem marad más hátra, mint hogy vegyük a kosarunkat, sarlónkat, és legyünk nyitottak a természet csodáira, amellyel újra és újra megajándékoz bennünket". 

please do NOT follow this link