Hagyj nyomot a világnak!

A THURY-VÁR Nonprofit Kft. - Krúdy Gyula Városi Könyvtár Hagyj nyomot a világnak! címmel írópályázatot hirdetett kötetlen témában vers és kispróza (mese, elbeszélés, novella stb.) kategóriában. A pályázatra 25 alkotó nevezett Várpalotáról és környékéről. Egy alkotó legfeljebb három írást nyújthatott be, így összesen 65 művel kellett a szakmai zsűrinek megbirkóznia.

A Hagyj nyomot a világnak! írópályázat bírálói voltak:

Sándor Zsuzsanna. Író, magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a Csodafiú szarvas című könyvsorozat szerzője

Volekné Temesi Zsuzsanna. A Krúdy Gyula Városi Könyvtár főkönyvtárosa, az Így írunk mi című irodalmi pályázat szervezője, a Tizenhatodik születésnapomon illetve a Befőtt szerelemből című kötetek szerkesztője.

Kilián László. Író, a veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese.  Főbb művei: Méhlegelő, Tengeri, Igenkönyv és a Mitográfus.

A pályázat eredményhirdetésére az Ünnepi Könyvhét keretén belül, 2015. június 5-én, pénteken került sor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.  Vers kategóriában első helyezést ért el Kovács Mónika, a második helyezett Tóth Ferencné lett. Próza kategóriában az első helyet Molnár Margit, a második helyet Varga Rebeka Andrea, a megosztott harmadik helyet pedig Kisprumik Anita és Kovács Gergő nyerte el, Mórocz Károly pedig különdíjat vehetett át.

Bár a pályázat lezárult, az alkotók kedve ezután sem hagy alább: a nagy érdeklődésre való tekintettel hamarosan műhelyfoglalkozások keretén belül folytatódik majd az alkotómunka, melyhez bárki csatlakozhat, aki kedvet kap az íráshoz. Addig is, alább tekinthetők meg pályázóink alkotásai, melyeket napról napra folyamatosan frissítünk.

 

A Hagyj nyomot a világnak! írópályázat szerzői voltak:

 

Antal Zsolt

Besenyei Szebasztián

Böjte Márton

Eiterer Ferenc

Erdődi Mária

Kalmár László Tamás

Kisprumik Anita

Kovács Gergő

Kovács Mónika

Kovács Sándor

Lakatos Ilona

Mohos Péter

Molnár Bernadett

Molnár Margit

Mórocz Károly

Pásztor János

Pócsik Evelin

Ritz Zoltánné

Somogyi Csaba

Somogyi László

Szigeti Frigyes

Tolonics István

Tóth Ferencné

Tóth István

Varga Rebeka Andrea

 

 

 

please do NOT follow this link