EGÉSZSÉGES NYÁRI ÜDÍTŐK

Javában tombol a nyár, és bizony, ilyenkor sokszor azt érezzük, hogy akármennyi vizet iszunk, nem múlik szomjunk. 
Ilyenkor az izzadás következtében sok ásványi anyagot is veszít szervezetünk, ezért azt is érdemes pótolni. De hogy tehetjük ezt természetes úton?

Természetesen ajánlatos ilyenkor több levest fogyasztani, nyers zöldséget, gyümölcsöt, turmixot, de készíthetünk ivóleveket is gyümölcs-centrifugával.

Azok a detoxikáló, hidratáló italok viszont, amelyek nagy teret hódítanak jelenleg Amerikában és egyre több felé szerte a világon, rendkívül egyszerűen elkészíthetőek:

  1. Öntsél egy kancsóba vagy befőttes üvegbe, csapos edénybe hideg vizet, vagy lehűtött zöld teát vagy egyéb teát.

  2. Dobáljál bele tiszta gyümölcsöt vagy zöldséget, vagy ezek keverékét – az uborka, citrom különösen ajánlott hidratáló, detoxikáló tulajdonsága miatt. Az apró gyümölcsöket egészben is beledobálhatjuk, a nagyobbakat szeleteljük vagy kockázzuk. Használhatsz fűszernövényeket, aromás gyógynövényeket is.

  3. Mehet a hűtőbe jó pár órára – az aromák, vízben oldódó hatóanyagok kiáznak.

  4. Beleejthetsz néhány jégkockát is, és már fogyaszthatod is. Az sem baj, ha a benne lévő zöldséget, gyümölcsöt is elfogyasztod, sőt az uborkát utána a szemed nyugtatására vagy arcápolásra is használhatod.

      És itt található néhány variáció, amelyeket a Könyvtárban tartott „Nyáron gyűjthető gyógynövények…” előadáson mutattam be, bár a variációk száma végtelen:

      

 

Ezek az italok egyrészt jobban oldják a szomjúságot, mint a sima víz, de finomak is, frissítenek, detoxikálnak, és még fogyókúra kiegészítőjeként is javasolt. Fogyasszátok őket egészséggel!

please do NOT follow this link