Amigos egy Poket oldalban avagy barátság a négy fal között - pályázat

Fotó: Amigos a gyerekekért Facebook oldaláról

 

Az Amigos Alapítvány és a Poket Zsebkönyvek közös irodalmi pályázatot hirdetett. A pályázat apropója a #maradjotthon és a helyzet által kiváltott érzések. 

Az Amigos Alapítvány egy egyetemistákból álló szervezet, akik súlyos beteg gyerekeket motiválnak a gyógyulásra a nyelvtanuláson keresztül. Próbálnak színt és vidámságot, lelkesedést vinni a kórházban töltött időkbe a gyerekeknek. 

A Poket Zsebkönyvek egy 2018-ban indult kezdeményezés, melynek célja a minőségi irodalom terjesztése automatákból, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában. A kezdeményezés a Sztalker Csoport nevéhez fűződik. Az automaták kezdetben csak Budapest különböző pontjaira kerültek ki, azonban 2019-ben elkezdtek terjeszkedni a vidéki városokban is. 

Az automaták listája elérhető ezen a linken: https://poketonline.hu/automataink

Az elérhető kötetek listája pedig itt: https://poketonline.hu/#konyvek

A pályázatra bárki jelentkezhet, kivéve az Amigos a gyerekekért Alapítvány munkavállalói és kuratóriumi tagjai. Az irodalmi pályázatban maximum 150 szavas terjedelmű műveket várnak, a téma pedig, hogy milyen érzéseket vált ki belőlünk, hogy otthon kell maradnunk és hiányoznak a barátaink. Fontos még, hogy a történetnek,amit beküldünk, kiadatlannak kell lennie, tehát még nem jelent meg ezelőtt semmilyen platformon. Továbbá fontos, hogy az aki a pályázatot beküldte, egyben a szerzője is legyen.

"A beérkező írások zsűrizésében a Poket szakmai csapata vesz részt partnerként, a legjobb műveket pedig egy különleges kiadványban publikálják."

A pályázat beküldési határideje 2020. május 31.

További információ: http://www.amigosagyerekekert.hu/poket-palyazat/

 

Forrás: https://forbes.hu/legyel-jobb/meno-palyazat-az-amigostol-es-a-pokettol-a-legjobb-muveket-ki-is-adjak/

please do NOT follow this link