5 idézet a Harry Potter és a bölcsek kövéből - Harry Potter hét

Fotó: Pinterest

 

„– Sokféle bátorság van – szólt mosolyogva Dumbledore. – Nem kevés kurázsi kell hozzá, hogy szembeszálljunk az ellenségeinkkel, de ahhoz sem kell kevesebb, hogy a sarkunkra álljunk a barátainkkal szemben.”

 

Fotó: Harry Potter Lexicon

 

„… A sötét, nedves helyeket kedveli…

– Akkor gyújts tüzet! – kiáltotta Harry.

– Jó… persze… de honnan vegyek hozzá fát? – tördelte a kezét Hermione

– TELJESEN ELMENT AZ ESZED?! – üvöltötte Ron. – BOSZORKÁNY VAGY, TE SZERENCSÉTLEN!”

 

Fotó: Pinterest

 

„Akit egyszer ennyire szeretett valaki – aki talán már rég nem is él –, azt a szeretet ereje mindhalálig védelmezi. Ez az erő ott van a bőrödben, Harry.”

 

Fotó: Wizarding world

 

„A Roxfortban száznegyvenkét lépcső volt: akadtak széles, elegáns lépcsők és akadtak keskeny-rozogák; voltak olyanok, amelyek pénteki napokon máshova vezettek, és olyanok, amelyekben középtájt volt egy eltűnő lépcsőfok, s azt emlékezetből át kellett ugrani. Az ajtókkal sem volt könnyebb boldogulni: akadtak olyanok, amelyek csak akkor nyíltak ki, ha szépen kérték őket, vagy csiklandozni kellett őket a megfelelő helyen. Más ajtók nem is ajtók voltak, csak magukat ajtónak tettető falak. Azt is igen nehéz volt megjegyezni, hogy mi hol van az iskolában, mert minden folyton vándorolt. Az arcképeken ábrázolt emberek átjártak egymáshoz látogatóba, és Harry megesküdött volna rá, hogy titokban a címerpajzsok is járkálnak.”

 

Fotó: DeviantArt

 

„Mikor Dursleyéknál lakott, soha nem volt pénze édességre, így most elharározta, hogy annyi Mars szeletet vesz, amennyit csak elbír. A büfésnő azonban nem tartott Mars szeletet. Árult viszon helyette Bagoly Berti féle Mindenízű Drazsét, Drubli legjobb fúvógumiját, csokibékát, tökös derelyét, kondéros kekszet és varázspálca nyalókát – hogy csak néhányat említsünk a sok furcsaság közül. Harry hírből sem ismerte ezeket, de, mivel semmiről nem akart lemaradni, minden fajtából vett egy keveset. Végül tizenegy ezüst sarlót és hét bronz knútot fizetett a füfésőnek.”

please do NOT follow this link