Receptpályázat

Írjunk együtt várpalotai szakácskönyvet!

Tisztelt Várpalotaiak!

Várpalota Város Önkormányzata a Szindbád Nonprofit Kft. - Krúdy Gyula Városi Könyvtárral közösen receptpályázatot hirdet. Kérjük, hogy írják meg és juttassák el nekünk azokat az étel-, lekvár-, savanyúság, befőtt-, szörp-, sütemény- stb. recepteket, melyek Önök szerint Várpalotára és környékére jellemzőek.

Három kategóriában lehet nevezni:

I. olyan hagyományos receptek, amelyeket várpalotai és környékbeli családok régi recepttárából sikerült fellelni
és elkészíteni,
II. olyan magyaros ételek, amelyeket valamilyen egyedi/különleges ízesítéssel készítettek,
III. olyan reformételek, amelyeket egészséges illetve egyedi/különleges alapanyagokból készítettek.

Írásban vagy e-mail-ben várjuk a legjellemzőbb ételrecepteket, elkészítésük leírását, és ha lehet, fotót is az elkészült ételekről. Fontos, hogy egy rövid leírást mellékeljenek arról is, hogy mitől egyedi/különleges a recept (több nemzedék óta így készíti a családja, egyedi a fűszerezése vagy az elkészítés módja, stb.)

A legjobb receptekből egy kiadványt állítunk össze. A legjobb receptek beküldői a kiadvány egy-egy példányát kapják ajándékba. A kiadványban megjelenő legegészségesebb recept beküldője a „Várpalota, kerékváros” elnevezésű szemléletformáló kampány keretében különdíjat is kap.

Az ételleírásokat és a mellékelt fotókat 2012. október 31-ig várjuk e-mailben a

címen, illetve levélben a Várpalota Város Önkormányzata (Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.) vagy a Krúdy Gyula Városi Könyvtár (Várpalota, Szent István u. 28.) címre.

Amennyiben segítségre van szüksége a fotók elkészítéséhez, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a városi könyvtár munkatársaival (06/88 592-060)

Kérjük az e-mail tárgyaként adják meg, illetve a borítékra írják rá: „Receptpályázat”.

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link