Rajtol a II. Könyvtárút

A Könyvtárút az olvasás, a könyvtárak népszerűsítésére indított kulturális "staféta".

Jöjjön velünk! Menjünk együtt az Országos Könyvtári Napok alkalmából 2011. október 3-tól 9-ig a II. Könyvtárúton a pécsi Tudásközpontból a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárba! Pécstől Várpalotáig 14 könyvtár látja vendégül az utazókat.

Állomások: Pécs - Mánfa - Sásd - Dombóvár - Kocsola - Nagykónyi - Tamási - Iregszemcse - Som  - Balatonvilágos - Balatonkenese - Papkeszi - Pétfürdő - Várpalota.

Szeretettel invitáljuk Önt is a Könyvtárút zarándokcsapatába! A könyvtárúthoz csatlakozók gyalog vagy kerékpárral (rossz idő esetén gépkocsival) mennek az egyik település könyvtárától a következő település könyvtáráig. A zarándokcsapatok az útvonal állomáshelyein (az érintett település könyvtárában) váltják egymást. A csapat a Könyvtárút könyvét viszi magával, melybe a célállomáson beírják a nevüket, s a könyvtár pecsétjével és aláírásával hitelesíti. A fogadó könyvtár rendezvénnyel várja az érkezőket (kiállítás, előadás, műsor, a településhez kapcsolódó tájékoztató, helyismereti séta stb.), és nem maradhat el a könyvtár bemutatása sem, valamint frissítőre és némi harapnivalóra is számíthatnak a megfáradt zarándokok.

Csatlakozzon hozzájuk Ön is, ismerje meg jobban a környezetében levő vagy a távolabbi könyvtárakat, és fedezze fel a bennük rejlő értékeket, hogy milyen változatos lehetőségeket kínálnak a tanulásra, tájékozódásra, a szabadidő tartalmas eltöltésére.

Veszprém megye területén a balatonvilágosi Községi Könyvtárt, a balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtárt, a papkeszi Községi Könyvtárt, a pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárt és a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárt érinti a staféta. Mindegyik könyvtár őszinte vendégszeretettel és bensőséges programmal várja a zarándokokat. A zarándokok csapatába az Önhöz közel eső könyvtárban jelentkezhet.

A II. Könyvtárút stafétájának záró eseménye a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban lesz. Tisztelettel meghívunk minden érdeklődő könyvtárbarátot 2011. október 9-én (vasárnap) 11 órára a városi könyvtárba. A könyvtárunk bemutatását követően átsétálunk a felújított Thury-várba, ahol zenés várséta keretében ismerkedhetnek meg a város legjelentősebb műemlékével. A vársétát Tolonics István helytörténész vezeti, gitáron közreműködik Szabó Anna (a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola diákja).

A Könyvtárút részletes programjáról, az indulásokról és érkezésekről, illetve a fogadó könyvtárak programjáról a mellékelt táblázatból tájékozódhat, de megtalálja a friss információkat a Könyvtárút Wikin és a Facebook, Twitter oldalunkon is:

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=hu&hl=hu&key=0AiWL25ICQrixdERKa3NXdEV6Mk1xcmIzX0dGRUgxbEE&output=html

http://konyvtarut.bmk.hu (Könyvtárút Wiki)
http://facebook.com/konyvtarut
http://twitter.com/konyvtarut/

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link