Lezajlott az Európa-játék

Uniós online vetélkedőnk győztesei

2012. március 1-31-e között négy Veszprém megyei könyvtár összefogásával "Európa-játék" címmel online európai uniós térségi vetélkedőt szerveztünk 7-8. osztályos és 9-12. osztályos diákoknak Balatonfüred, Berhida, Pétfürdő, Várpalota településekről. (Partnereink voltak a játék lebonyolításában: a balatonfüredi Városi Könyvtár, a berhidai Kultúrház és Könyvtár, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár.)

 

Csillagkereső csapat (Bán Aladár Általános Iskola) Európa Pockok csapat (Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola)
I. helyezettek (általános iskolás, ill. középiskolás kategóriában):
Csillagkereső csapat (Gönczi Vivien, Kántor Krisztina, Pintér Csenge)
(Bán Aladár Általános Iskola)
Európa Pockok csapat (Batki Vivien, Csapó Dávid, Mihó Veronika)
(Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola)

Az interneten zajló háromfordulós vetélkedőn 3 fős csapatok vettek részt. A vetélkedő tematikája az Európai Unióval kapcsolatos játékos, kreatív feladatokból állt, melyek 2012. március hónap folyamán hetente jelentek meg az erre a célra létrehozott honlapon.

A vetélkedő feladatai között nagy hangsúlyt kapott Magyarország európai uniós részvétele, az uniós elnökség időszakának értékelése, az európai uniós lehetőségek fiataloknak (önkéntesség, ösztöndíjak, munkavállalás, utazás), az európai integráció története és jövője, az Európai Unió intézményrendszere, illetve az egyes európai uniós országok megismerése.

Névtelenül csapat (Berhida-Peremartongyártelep) Angyallányok csapat (Thuri György Gimnázium)
II. helyezettek (általános iskolás, ill. középiskolás kategóriában):
Névtelenül csapat (Mórocz Martin, Haffner Gábor, Török Ádám)
(II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)
Angyallányok csapat (Fábián Mihály Bence, Kovács Zoltán, Vesztergom Ádám)
(Thuri György Gimnázium)

Minden forduló feladatlapból és egy „kreatív” feladatból állt, melyek között szerepelt a soros EU-elnök Dánia bemutatása országismertető prospektus formájában, képeslap készítése és élménybeszámoló küldése egy választott EU-s országból, riport írása egy EU-s forrásból megvalósult helyi projektről, Europass önéletrajz készítése). A feladatlapokat és a „kreatív” feladatokra készített megoldásokat, valamint az elért pontszámokat feltöltöttük a vetélkedő honlapjára, ahol azok jelenleg is megtekinthetők: https://sites.google.com/site/europajatek

Csillagok nyomában csapat (Bán Aladár Általános Iskola) Girls' Union csapat (Thuri György Gimnázium)
III. helyezettek (általános iskolás, ill. középiskolás kategóriában):
Csillagok nyomában csapat (Bíró Dóra, Harmati Melinda, Somogyi Vivien)
(Bán Aladár Általános Iskola)
Girls' Union csapat (Demeter Ivett, Illés Kornélia, Oszlánszki Mirtyll)
(Thuri György Gimnázium)

A vetélkedőn 48 háromfős csapat vett részt (összesen 114 diák) Balatonfüred, Berhida, Peremarton, Pétfürdő, Várpalota, Zánka településről. A vetélkedő résztvevőinek jutalmazása településenként külön történt.

Várpalotáról 16 csapat vett részt a versenyben (48 diák), akik ajándékkönyvben részesültek, valamint a 2012. április 12-én megtartott eredményhirdetésén meghallgathatták Garaczi Imre filozófiatörténész rendhagyó történelemóráját a nemzetek sorsáról és jövőjéről az Európai Unióban.

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link