Kultúrmisszió a könyvtárban

Várpalota és térségének képzőművészetét hivatott bemutatni a könyvtárban a közelmúltban nyílt Tavaszi tárlat, a 12 alkotó munkáit nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

A Krúdy Gyula Városi Könyvtár kamaragalériájában rendezett Tavaszi tárlat a város egyik jelentős művészeti programja, amelyet hagyományteremtő szándékkal 2011-ben rendeztek meg először a várpalotai kistérség képzőművészei számára.

- Ez a műfaji és tematikai kötöttségek nélküli bemutatkozási alkalom kiváló lehetőség a kortárs művészek alkotói pályájának követésére, s a fiatal tehetségek felfedezésére - mondta el az ünnepélyes megnyitón Sárváriné Rieder Zsuzsanna kulturális menedzser. Kiemelte, kultúrmissziót vállalt fel az intézmény azzal, hogy találkozóhelyet varázsol, kapukat nyit és átjárót teremt a kultúra különböző ágai, az olvasás és a képzőművészet szeretete között.

A Tavaszi tárlat 12 alkotó művészi útkereséséből ad ízelítőt. Csontos Katalin, Dencs Zsanett, Farkas István, Holányi Julianna, Mészáros Imre, Nagy Carmen, Pál Viktória, Papp János, Pásztor János, Somogyi László, Vámos Sándor és Tatár Antal alkotásait szemlélheti a közönség. Ahány művész, annyiféle kifejezésmód, a tárlat mégis egységes és üdítő.

- A képzőművészeti hagyományokban bővelkedő Várpalotán ismét született valami, ami bizakodásra ad okot, arra, hogy jó irányba halad a város képzőművészeti élete, amely életben tartja a településen és környékén élő művészek alkotókedvét - tette hozzá Sárváriné Rieder Zsuzsanna.

Az ünnepélyes megnyitón egyébként Horváthné dr. Csomó Orsolya, a Szindbád Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, a tárlat augusztus végig látogatható, az intézmény nyitvatartási idejében örömmel látják a Várpalota képzőművészetére kíváncsi turistákat is a könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Forrás: Napló-online (2012. május 23.)

http://www.naplo-online.hu/kultura_es_oktatas/20120523_tavaszi_tarlat

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link