A könyvtári állomány újfajta, olvasóbarát elrendezése

Várjuk Önt, fedezze fel a városi könyvtár megújult, kellemes környezetét!

Egy heti zárva tartás után könyvtárunk megújult miliővel, a könyvek átrendezését követően újfajta, olvasóbarát elrendezéssel várja a látogatókat. Aki betér hozzánk, bizonyára hamar szemébe ötlenek a változások: az egy témakörbe tartozó szakkönyvek egy helyre kerültek, akkor is, ha kölcsönözhetők vagy helyben használhatók (ez utóbbit piros színcsík jelzi a könyvek gerincén). Fontos változás, hogy a korábbi olvasótermi állomány nagy része kölcsönözhető lett, hiszen a mai könyvtárhasználói szokások változása miatt sokkal inkább előterébe kerül az otthoni használat.

A könyvtári állomány olvasóbarát elrendezése

Néhány közkedvelt témát kiemeltünk az állományból és frekventált helyre csoportosítottunk: történelmi regények, tudományos-fantasztikus regények, bestsellerek, romantikus regények, bűnügyi történetek, útikönyvek stb. Jelentős mennyiségű selejtezés is történt (kb. 6000 kötettől váltunk meg, melyek az idők során elhasználódtak vagy tartalmukban elavultak, illetve az érdeklődés megcsappant irántuk), ezáltal sokkal tágasabbak lettek a polcok közötti terek, ahol kényelmes "olvasósarkokban" lehet ismerkedni a kiválasztott olvasmánnyal.

A különgyűjtemények anyagának összetételét nem érintette a változás: helyismereti gyűjtemény, Trianon gyűjtemény, európai uniós gyűjtemény, ukrán kisebbségi különgyűjtemény, cigány kisebbségi különgyűjtemény.

Várjuk Önt, fedezze fel a városi könyvtár megújult, kellemes környezetét, s kívánjuk, hogy megtalálja nálunk az érdeklődésének, igényének megfelelő dokumentumokat és szolgáltatásokat. 

(Forrás: vtzsuzsanna)

please do NOT follow this link