Kölcsönözzön az online katalógusunkkal otthonról!

Új szolgáltatásunk: foglalás (távoli "kölcsönzés")

A TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0008 pályázatban elnyert támogatásnak köszönhetően új kényelmi szolgáltatással bővült az online katalógusunk, amelynek révén Ön már otthonról is "kikölcsönözheti" a katalógusból kiválasztott könyveket (CD lemezeket, hangoskönyveket stb.).

Hogyan történik mindez? A TextLib online katalógus felületén bejelentkezett olvasó a katalógusban talált kölcsönözhető és éppen szabad - tehát kölcsönzés alatt nem álló - dokumentumot lefoglalhatja, azaz korlátozott ideig félretetetheti.

Amikor az olvasó bejelentkezik az online katalógusba (s nem csak "anonim" módon használja), azon példányoknál jelenik meg a "Foglalás" gomb, amelyek éppen a polcon vannak (s nincsenek kikölcsönözve).

Az igényelt dokumentumot 7 napig tesszük félre a kérő olvasónak (hasonlóan az előjegyzett dokumentumokhoz), és egy olvasó 3 dokumentumot foglalhat le egy időben.

A lefoglalt dokumentum állapotát az olvasó is nyomon tudja követni a katalóguson keresztül (félretették-e már neki), illetve le is tudja mondani.

A katalógusba való belépéshez meg kell adnia az azonosítóját és a jelszavát. Azonosítóként használható az olvasójegy száma (a vonalkód alatt látható). A jelszó alapértelmezésben a születési év, hó, nap számokkal egybeírva (pl. 19800915), de ezt az olvasó az online katalógusfelületen meg is változtathatja.

Ha Ön a könyvtárunk beiratkozott olvasója, itt tudja igénybe venni a foglalás (távoli "kölcsönzés") szolgáltatást:

http://katalogus.krudylib.hu

Az "Olvasói állapot" ablakban írja be az azonosítóját és a jelszavát, majd kattintson a Lekérdezés gombra. Ezt követően a Keresés gombra kattintva válassza ki a keresett könyvet (CD lemezt, hangoskönyvet stb.). Amennyiben kölcsönözhető és bent van a polcon, a példány adatainál megjelenik a "Foglalás" gomb. Erre kattintva tetetheti félre. A foglalás sikerességéről visszajelzést adunk Önnek a katalóguson keresztül ("Félretéve - lehet érte jönni").

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link