Ingyenes a Szaktárs adatbázisportál - április 23-ig elérhető közel 15 ezer könyv

Az Arcanum Digitális Tudománytárhoz hasonlóan (korábban itt írtunk róla: Egy hónapig ingyenesen elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár) most a Szakkiadók Társulása, röviden Szaktárs adatbázisportál is elérhetővé tette archívumát a járványhelyzetre való tekintettel. 12 kiadó közel 15 ezer könyvét teszik közzé a mai naptól, ami hatalmas segítség az otthonról történő kutatásban. A portál a legkülönbözőbb tudományágak szakkönyveit egyelőre egy hónapra, április 23-ig biztosítja ingyenesen mindenkinek. „Célunk, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi, vagy akár a legfrissebb kiadványokról.” - fogalmaznak. 

A szolgáltatás jelenleg az alábbi kiadóktól kínál köteteket: Akadémiai Kiadó, Attraktor, Balassi, Gondolat, L'Harmattan, Kalligram, Kortárs, Kronosz, Mentor, Napvilág, Osiris, Szaktudás Kiadó Ház

A következő hetekben újabb kiadók csatlakoznak, a Kriterion, a Múlt és Jövő, a Szent István Társulat és a Tinta Könyvkiadó.

Az április 23-ig nyilvánosan elérhető oldal itt érhető el:
 

please do NOT follow this link