Betűfaló

Szeretettel ajánljuk a tanítók és a szülők figyelmébe a Betűfaló programot!

A Magyar Olvasástársaság és a Meseutca olvasóvá nevelő programja a hozzá tartozó segédanyaggal együtt hat kortárs magyar szerző: Berg Judit, Finy Petra, Kiss Ottó, Lackfi János, Nádori Lídia és Tóth Krisztina gyerekirodalmi műveit teszi elérhetővé és feldolgozhatóvá az általános iskolai tanórák keretein belül.

Programjuk célja, hogy az általános iskolák alsó tagozatos osztályainak megmutassák és velük megszerettessék a kortárs magyar gyerekirodalmat. Ebben a korban, amikor elkezdik a gyerekek az önálló olvasást, nagyon fontos, hogy olyan könyveket adjunk a kezükbe, amik igazi élményt nyújtanak nekik, olyan örömforrást, ami megkedvelteti az olvasást.

Első körben hat könyvet választottak ki, három prózai művet és három verseskötetet. A művek nagyon különbözőek mind a nyelvezet, mind a terjedelem, mind a szöveg nehézsége tekintetében, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg velük. A program kipróbálását négy fővárosi iskola két-két osztálya vállalta el, de 2012 szeptemberétől igyekeznek továbbiakat is bevonni.

http://meseutca.hu/betufalo/

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link