[Nyitólap]
[Bemutatkozás] [Szolgáltatások] [Térítési díjak] [Nyitva tartás] [Elérhetőség]

[Iránytű az internet világába - linkajánló]
[Hasznos címek az interneten - linkajánló]

[Kérdezze az eTanácsadót!]

Krúdy Gyula Városi Könyvtár
eMagyarország pont

http://www.emagyarorszag.huSzolgáltatásaink: internet, számítógép-használat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció-készítés), mentés külső adathordozóra, CD-DVD írás, nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, faxolás, laminálás, NAVA-pont, EBSCO adatbázis-szolgáltatás, könyvtári szolgáltatások, könyvtárközi kölcsönzés, irodalomkutatás, könyv- és ajándékbolt, rendezvények, gyermekprogramok, számítógép- és internethasználati tanfolyam (külön meghirdetés esetén), egyéni segítségnyújtás az eMagyarország Pont használóinak.

A szolgáltatásokat teljes nyitvatartási időben igénybe lehet venni.

Kérdezze az eTanácsadót!

Kérdezze az eTanácsadót!A Meebo, MSN, Skype program segítségével valós idejű kommunikációra biztosítunk lehetőséget a könyvtár nyitvatartási idejében. Közvetlenül is kapcsolatba léphet az eTanácsadóval, tájékoztatást kérhet tőle, felteheti neki kérdéseit. >>>

Üzenetet itt küldhet, amelyre egy munkanapon belül válaszolunk: >>>

Nyitvatartási idő:

Hétfő: zárva, keddtől - péntekig 8-18 óráig, szombaton 8-13 óráig
(Június 15-től szeptember 1-ig a szombati nyitva tartás szünetel.)

Elérhetőség:

Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár
8100 Várpalota, Szent István út 28.
Tel.: (88) 592-060
Fax: (88) 592-061
E-mail: konyvtar @ krudylib.hu
Honlap: http://www.krudylib.hu
Megközelítés: >>>

eTanácsadó: Volekné Temesi Zsuzsanna

eMagyarország pont a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban

Térítési díjak:

Internethasználat:
Beiratkozott olvasóknak: 200,- Ft/óra
Nem könyvtári tagoknak: 300,- Ft/óra
10 órás bérlet (beiratkozott olvasóknak): 1000,- Ft

Az e-közszolgáltatások igénybevétele ingyenes!

Szövegszerkesztés, táblázatkezelés:
Beiratkozott olvasóknak: 200,-Ft/óra
Nem könyvtári tagoknak 300,- Ft/óra

Szkennelés:
A/4, A/3 helyi anyagból: 150,- Ft/oldal
A/4, A/3 hozott anyagból: 60,- Ft/oldal

Fénymásolás, nyomtatás:
A/4 (fekete-fehér): 15,- Ft/oldal
A/4 (színes): 150,- Ft/oldal (könyvtári tagoknak: 100,- Ft/oldal)
A/3 (fekete-fehér) : 30,- Ft/oldal
A/3 (színes) : 300,- Ft/oldal (könyvtári tagoknak: 200,- Ft/oldal)

Fax küldése:
Belföldre: 200,- Ft/oldal
Külföldre: 260,- Ft/oldal

Laminálás:
A/4: 200 Ft/lap
A/3: 400 Ft/lap

Internet tanfolyam résztvevői     Internet tanfolyam résztvevői
 

Bemutatkozás

2003-ban indult útjára az eMagyarország Program, amelynek célja, hogy megismertesse a számítógéphasználatot és az internetet a társadalom széles rétegeivel, ezáltal csökkentse a digitális szakadékot, azaz nőjön a modern infokommunikációs eszközöket használók és felhasználók tábora.

2008. januártól a Krúdy Gyula Városi Könyvtár is csatlakozott a közösségi internet-hozzáférést nyújtó eMagyarország pontok hálózatához.

A 2008. évtől új irányt vett a program: az internethez való hozzáférés lehetőségének megteremtése után napjainkban a használat képességének fejlesztésére, a hozzáértés megteremtése helyeződik a hangsúly. Más szóval az eMagyarország pontok feladata, hogy segítsék az internet iránt idegenkedő és “bizalmatlan” állampolgárokat (különösen az idősebb korosztályt és a hátrányos helyzetű rétegeket) abban, hogy használni tudják a számítógépet, és bátrabban “navigáljanak” a világháló gazdag információs kínálata között, ezáltal ők is hozzáférjenek az információs társadalom nyújtotta lehetőségekhez, s részesülhessenek e tudás adta előnyökből.

Hiszen nélkülözhetetlen tudás birtokában van az, aki képes az ügyeit interneten keresztül intézni: állást keresni, néhány kattintással e-közigazgatási szolgáltatásokat igénybe venni; az adóbevallását kényelmesen, az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan benyújtani; banki tranzakciókat bonyolítani sorban állás nélkül, vagy akár online jelentkezni egy felsőoktatási intézménybe anélkül, hogy a postára kellene mennie. Rendelkezésünkre állnak, csak ki kell nyitnunk az okmányirodák internetes “bejáratait”, hogy számos ügyet elektronikusan kezdeményezzünk, ill. néhányat teljes körűen elintézhessünk, vagy szükség esetén időpontot foglaljunk a személyes látogatáshoz. Sokan nem tudják, hogy hozzáférhetnek saját társadalombiztosítási adataikhoz is az interneten keresztül: lekérdezhetik a “betegéletútjukat”, ellenőrizhetik jogviszonyukat és TAJ-kártyájuk érvényességét -, hogy csak néhányat említsünk az elektronikus közszolgáltatások napról napra bővülő köréből.

A városi könyvtár munkatársai szakszerű segítséget nyújtanak a hozzánk betérőknek, hogy az interneten elérhető e-szolgáltatásokat és e-tartalmakat, valamint az elektronikus ügyintézés csínját-bínját megismerjék és igénybe tudják venni, valamint internet tanfolyamokat tartunk a lakosság számára.

Az internet az Ön számára is tartogat újdonságokat, s segítséget nyújthat a hétköznapjaiban. Keresse fel a városi könyvtárt, ahol ingyenesen használhatja az internetet az e-közszolgáltatások igénybevételéhez.

 

Dokumentumok a lezajlott internet tanfolyamainkról:
 
bullet

TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0008 pályázat keretében (2011. február 28. - március 25.) (50 fő)

bullet

"@Esélyt mindenkinek" (2009. szeptember 14. - október 22-e ) (100 fő)

bullet

"NETre készen" (2008. szeptember 1-19-e, valamint 2009. január 19-30-a között) (70 fő)

bullet

Széchenyi Terv SZT-IS-2 pályázata keretében (2002. június, szeptember-október) (60 fő)

 

2012.02.07.