Aktualitások E-könyvtár Linkajánló Várpalotai Wiki Fényképtár Testvérvárosok Genealógia

Várpalota

Várpalotai Helyismereti Portál

 
Örömmel tudatjuk a helytörténet iránt érdeklődőkkel,
hogy kísérleti jelleggel, a folyamatos fejlesztés és feltöltés szándékával elindult
a Várpalotai Helyismereti Portál!
 

Ha szeretné felhívni a figyelmünket az interneten elérhető, Várpalotával kapcsolatos helyismereti témájú dokumentumokra, vagy felajánlaná a saját művét, illetve üzenetet küldene a könyvtárosnak, kattintson ide! >>>

 
A Helyismereti Portálon jelenleg a következő oldalakat találjuk:
 

1. Aktuális helyismereti, helytörténeti jellegű híreink

2. E-könyvtárunkban az elektronikus (digitális és digitalizált) helyi vonatkozású dokumentumokat (könyveket, időszaki kiadványokat, szakdolgozatokat, aprónyomtatványokat) archiváljuk és tesszük hozzáférhetővé.

3. A Linkajánlóban más hasonló portálokra, honlapokra hívjuk fel a figyelmet (feltöltés alatt áll!).

4. A Várpalotai Wikiben egyelőre az online enciklopédia várpalotai vonatkozású szócikkeit gyűjtjük egybe, de célunk, hogy mielőbb saját Wiki fejlesztésébe kezdjünk.

5. A Fényképtárban a helyi vonatkozású fényképeket, és azokkal kapcsolatos adatokat fogjuk összegezni.

6. Évfordulónaptár: minden évben kiad a könyvtár aprónyomtatványként egy várpalotai évfordulónaptárat, ezeknek a digitális változatát fogjuk közzétenni ebben a menüpontban.

7. A Genealógia menüben a helyi családok családfáit, digitális vagy digitalizált fényképeit, iratait szeretnénk összegyűjteni, amelyek közzétételére engedélyt kapunk az ajándékozótól. Az elvünk ugyanis az, hogy Várpalota nemcsak az épületekből, az itt harcoló hősökből, az itt alkotó művészekből, az itt lezajlott eseményekből, stb. áll kizárólag, hanem a hétköznapi emberek egyedi sorsaiból is. Ezeknek a dokumentumaira is szeretnénk odafigyelni, archiválni azokat, átmenteni a jövőnek, természetesen az érzékeny adatokra való tekintettel pontosan leszabályozva az archiválás, felhasználás, közzététel minden körülményét.

 
© Felelős kiadó:
Szindbád Nonprofit Kft - Krúdy Gyula Városi Könyvtár
8100 Várpalota, Szent István út 28.
Tel.: (88) 592-060
E-mail: konyvtar @ krudylib.hu
Honlap: www.krudylib.hu
 
Utolsó módosítás:
2011.06.20.