Ajándékozzon könyvet, emlékérmet a könyvtárból!

Megvásárolható kiadványainkból ajánljuk

Szeretnénk felhívni a figyelmét a városi könyvtárban megvásárolható hasznos, tartalmas kiadványokra, amelyek kiváló ajándékul szolgálhatnak a helytörténet és a magyarság történelme, hagyományai iránt érdeklődőknek: Hollósy Leitner Ferenc - Budai László: Várpalota képeken és fotográfiákon (Egy mezőváros metamorfózisa) című fotóalbuma ritka kincset jelentő archív képeken keresztül mutatja be a város változásait, az itt élők mindennapjait a jelenkorunkig.

Gottfried Barna - Nagy Szabolcs: A Székely Hadosztály története című kötet lapjain elfeledett arcok és történetek tárulnak elénk, krónikásai egy olyan kornak, amelynek változásai máig ható traumát okoztak a nemzet életében. A kötet megkerülhetetlen azoknak, akik 1918/1919 vérzivataros hónapjait alaposabban akarják megismerni, s akik a magyar katonai helytállás egy kevéssé ismert fejezetéről szeretnének bővebbet megtudni.

Csepin Péter hagyományőrző lovas Ettünk és aludtunk vérmocskolta nyergen... (Tiensantól a Bakonyig lóháton) címmel nemrégiben megjelent útinaplójában a Tien-santól a Bakonyig, azaz Kazakisztánban, Oroszországban, Ukrajnában átélt kalandjait vetette papírra. A Bakonyi Poroszkálók végvári viseletben megtett útjukkal a magyarság lovas hagyományai előtt kívántak tisztelegni, valamint bizonyítani, hogy a hajdani végvári vitézek, könnyűlovasok leszármazottaik hasonló cselekedetekre képesek, mint elődeink, és sem a lovastudás, sem a virtus nem veszett ki népünkből.

Várpalota 2011 októberében ünnepelte várossá nyilvánításának hatvanadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a város különleges emlékérmet bocsátott ki, ezzel szeretné emlékezetessé tenni az alkalmat mindazok számára, akik szeretnék megőrizni az esemény egyedi hangulatát. Az érme városunk első számú jelképét, a Thuri-várat ábrázolja, klasszikus stílusban. A művészi érték mellett a fémötvözet összetétele is tükrözi az alkalmi kivitelt. Megvásárlását ajánljuk gyűjtők, intézmények, vállalatok, magánszemélyek részére ajándéktárgyként vagy befektetésként.

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link